Braul Cioranga, mai precis ramura sa de jos, care încinge bazinul Văii Ciorânga, reprezintă capătul firesc și geologic al Brâului de Mijloc. Spre sud, aceeași observație se poate face și asupra Brâului Roșu. Putem afirma că, astfel, Brâul de Mijloc se întinde, ca parcurs firesc, pe toată lungimea abruptului vestic al Pietrei Craiului, între Padina Popii și Valea Urzicii.
La schimbarea de anotimpuri, cu muntele între două straie, te invităm să descoperi ramura de jos a Braului Cioranga, o zonă sălbatică și rar parcursă de oameni în prezent, deși în urmă cu un secol era printre cele mai umblate zone ale abruptului vestic.
Pe un parcurs lipsit de dificultăți tehnice majore, dar cu câteva traversări expuse, unde se va asigura protecția grupului, traseul propus străbate mai multe văi și vâlcele cu grohotiș, zone cu jnepeni și scurte porțiuni stâncoase, fiind un veritabil traseu de carpatism. Totuși, pentru că în această perioadă zăpada persistă în fundul văilor, colțarii și pioletul fac parte din echipamentul necesar pentru parcurgerea în siguranță.
Cei care doresc să petreacă un frumos sfârșit de săptămână în Piatra Craiului pot lega această tură de cea propusă pe Vâlcelul Caprelor și Valea Podurilor.