Odată cu sosirea verii vine și pofta de a ajunge în locuri mai puțin umblate, apelând astfel la tehnici de cățărare pe stâncă. Te invităm, așadar, să deprinzi aceste tehnici în cadrul unui curs de patru zile, în care să înveți noțiunile de bază despre echipament, noduri, asigurarea partenerului, rapel și, bineînțeles, parcurgerea traseelor de cățărare pe stâncă, atât ca secund, cât și în maniera cap de coardă.
Cursul este destinat începătorilor care doresc să facă primii pași în cățărare, dar și celor care simt nevoia aprofundării sau corectării anumitor aspecte. Locul de desfășurare va fi în munții Măcinului, una dintre puținele zone de cățărare pe granit din România. Traseele se află în zone ușor accesibile pe potecă și au grade de dificultate cuprinse între III – VII UIAA. Se va pune accent pe noțiunile principale legate de cățărare, echipament și siguranță în această activitate, într-o abordare atât teoretică, cât și practic. Ne propunem ca, la sfârșitul celor patru zile de curs, să poți parcurge în siguranță, alături de prieteni, cele mai ușoare trasee de cățărare sportivă.
În cadrul cursului vor fi abordate, în manieră teoretică și practică, următoarele tematici:
- prezentarea generală a cățărării și istoria sa;
- echipamentul de cățărare;
- gradele de dificultate;
- nodurile uzuale;
- tehnici de cățărare pe stâncă;
- manevre de coardă, asigurarea partenerului;
- coborârea în rapel;
- construcția regrupării;
- etapele parcurgerii echiparea unui traseu de cățărare sportivă;
- urcarea pe coardă.
Cursul durează patru zile și se desfășoară în perioada 28 aprilie – 1 mai, întâlnirea cu participanții având loc în după amiaza zilei de 27 aprilie. Cazarea va fi la un camping din localitatea Greci, județul Tulcea, cu toate facilitățile necesare (toalete, dușuri, bucătărie, electricitate).
Ghid Montan

Andrei Badea
Atestat ghid montan 5921/2017
Ghid Montan

Radu Hera
Atestat ghid montan 5094/2015