Despre noi

Povești cu munți și cu pedale

Back to Nature s-a născut din dragoste pentru natură și pentru forma sa supremă de manifestare: muntele. Credem cu tărie că munții, prin libertatea pe care ți-o oferă, sunt deopotrivă un izvor de caractere și, mai ales, un izvor de dragoste față de natură. De-a lungul anilor, munții ne-au inspirat să fim mai buni și să apreciem tot ce este frumos, natural și firesc, oriunde în jurul nostru. Șaua și pedalele ne-au arătat lumea rurală autentică, unde omul și natura și-au împletit destinele și merg pe același drum. Ne dorim să transmitem aceste învățăminte și către tine și să creăm acele oportunități prin care în interiorul tău să răsară dragostea față de natură.

Și, pentru că nicio activitate în natură nu este lipsită de riscuri, ne luăm angajamentul de a nu face niciodată compromisuri în ceea ce privește siguranța ta, luând toate măsurile posibile și necesare pentru a limita riscurile la care ești expus. Totodată, vom fi mereu cu zâmbetul pe buze, căci natura, atunci când privită cu respect, e cel mai bun prieten.

Echipa

Am descoperit munții alături de părinții mei, primele drumeții având loc în copilărie, amintiri care încă dăinuie în sufletul unui îndrăgostit iremediabil de natură. Urc și cobor munții cât de des pot, iar atunci când nu pot, urc în șaua bicicletei și mă bucur de soare și de vânt. Sunt interesat de fotografie, de istorie montană și de tot ce înseamnă echipament, tehnică și siguranță, fiind oricând pregătit cu un sfat.

Atestat ghid montan 5921/2017
Membru aspirant în Societatea Ghizilor și Liderilor Montani
Lider Montan Internațional în pregătire
Certificări în Primul Ajutor de Bază 2018, 2019, 2020

Gabriel Bazacliu

La origine, sunt inginer electronist, cu 9 ani de activitate în verificare hardware.
Mergător pe munte de pe vremea lui Tovarășu’ Ceaușescu, am ajuns pe văile nemarcate din Bucegi din 1990 și la cățărare pe stâncă din 2002. Preocupat – puțin obsesiv! – de a găsi noi trasee, noi variante, noi abordări, de siguranța pe munte și de calitatea experienței personale pe care o poate oferi o tură.
Călăuzesc oameni fără experiență montană notabilă, începând cu colegii de liceu, de prin 1998.

Atestat ghid montan 5093/2015

Sunt pasionat de tot ce înseamnă ieșire din starea de confort. Am descoperit astfel muntele și nu m-am lăsat până nu am gustat din toate formele lui; îmi place mult să mă deconectez de cotidian prin activități solicitante din punct de vedere fizic și, din 2014, de când locuiesc în Brașov, sunt prezent în mediul montan în fiecare săptămână. Mă poți găsi la alergat, la cățărare sau la schi, dar și exersând diverse manevre de lucru în coardă și salvare.

Atestat ghid montan 5910/2017
Membru aspirant în Societatea Ghizilor și Liderilor Montani
Monitor de schi acreditat ANSSR
Certificare în acordarea primului ajutor de bază, de cunoaștere a tehnicilor de descarcerare și a principiilor de organizare și desfășurare a activităților echipajelor de prim ajutor calificat – SMURD
Abilități practice de salvare din coardă