În acest sfârșit de săptămână am fost în Piatra Craiului și am parcurs o porțiune din creasta nordică, cuprinsă între vârful Turnu și varful Ascutit.
Pe o vreme foarte bună și zăpadă destul de puțină pentru această perioadă a anului, am urcat spre varful Turnu în condiții de cățărare mixtă ușoară, numai bune pentru cei mai puțin obișnuiți cu colțarii pe stâncă. Odată ajunși în creastă am reglat straturile de îmbrăcăminte pentru a ne proteja de vântul care, uneori, sufla cu putere, și am continuat spre sud, ajungând în aproximativ 3 ore la varful Ascutit. Ne-am bucurat de o bună vizibilitate, putând admira, atât Bucegii, Păpușa și munții Făgărașului, ci și silueta munților Harghitei, dar și întinsul platou al Muntelui Mare din Apuseni, aflate la o depărtare considerabilă.
După un scurt popas pentru rehidratare în refugiul pe care ultima dată l-am văzut în condiții de iarnă în luna aprilie, am coborât spre cabana Curmătura, ocolind porțiunile cele mai problematice ale traseului de vară care coboară Padinile Frumoase, expus avalanșelor în zona superioară.
Creasta Pietrei Craiului a fost parcursă pentru prima dată iarna în anii ’20, de către Carl Lehmann si Erwin Csallner și rămâne o atât o provocare, cât și o tură îndrăgită pentru montaniarzii de astăzi. Porțiunea cuprinsă între vârful Turnu și varful Ascutit este, pe timp de iarnă, o tură relativ ușoară de alpinism (F, M1-M2), care poate fi o bună practică pentru cei care au urmat un curs de alpinism și, în același timp, o bună încălzire pentru începutul sezonului de iarnă.